Gepubliceerd op:

29 juni 2020

Artikel delen

Als bijen verdwijnen

Als bijen verdwijnen

Als bijen verdwijnen, brengt dat ook de economie in gevaar. Dit concluderen De Nederlandse Bank en het Planbureau voor de Leefomgeving in een gezamenlijk onderzoek. Lees hier het artikel. Goed om te lezen dat het ook vanuit die hoek wordt benoemd. Hopelijk stimuleert dit overheden en bedrijven om deze risico’s in hun beleid mee te nemen en verder te verduurzamen. Meer dan ooit zijn we ons bewust van de gevolgen van klimaatverandering. Het is belangrijk nu te handelen en niet het probleem door te schuiven.

Het idee dat de komende decennia een half tot een miljoen plant- en diersoorten uitsterven, vind ik hartverscheurend. Ook jij en ik als consument kunnen hier aan bijdragen. Zo heb ik in mijn tuin veel ruimte voor bloemen en planten en als ondernemer maak ik duurzame websites en zet ik mij in tegen de plastic soep. Slechts enkele voorbeelden, want ik kan hier eindeloos over praten.

Hoe draag jij je steentje bij? Thuis en in het werk?

 

Vond je dit leuk om te lezen?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit onderwerp? Of wil je iets kwijt? Kom in de lucht via de contactgegevens onderaan deze pagina of via de knop naar mijn contactpagina.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Ik kijk er naar uit om in verbinding te blijven.