De optische illusie van een zebra

De strepen van een zebra zijn als een vingerafdruk. Iedere zebra heeft een unieke vacht. Over het doel van de strepen bestaan verschillende theorieën. Ze bieden verkoeling, maar ook bescherming. Vlieg en vijand raken namelijk in de war van al die strepen.

Gepubliceerd op:

1 mei 2024

Artikel delen

de optische illusie van een zebra

Verwarrend

Vliegen weten niet goed waar ze moeten landen. Roofdieren kunnen de zebra’s moeilijk onderscheiden doordat de strepen ogenschijnlijk in elkaar overlopen wanneer ze naast elkaar staan te drinken.

Het is net een optische illusie.

Ons brein

Ook voor ons brein is een patroon van zwart-witte strepen als en optische illusie. Wanneer je langere tijd naar zo’n patroon staart, beginnen de strepen voor je ogen te dansen. Dit geldt ook voor andere kleuren in dit patroon.

Risico’s

Voor mensen met bijvoorbeeld epilepsie kan dit zelfs een aanval triggeren.

Vormgeving

Dus als je het design voor je huisstijl, op je website of je social media kloppend wil maken, zorg dan dat je dergelijke patronen vermijd. Zo is jouw merk voor iedereen fijn om naar te kijken.

Vond je dit leuk om te lezen?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit onderwerp? Of wil je iets kwijt? Kom in de lucht via de contactgegevens onderaan deze pagina of via de knop naar mijn contactpagina.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Ik kijk er naar uit om in verbinding te blijven.