Gepubliceerd op:

4 februari 2024

Artikel delen

Hallo lente!

hallo-lente-smeerwortel

Vandaag begint de energetische lente. Ik voel haar op mijn gezicht in de warmte van dat heerlijke zonnetje. Ik hoor haar in het getwitter van de pimpelmeesjes en roodborstjes. Ik ruik haar in de lucht op die stralende dag.

Ik zie haar in de aarde waar deze smeerwortel haar groen voorzichtig door de deken van verdorde bladeren en stengels steekt. Een van de eerste bloeiers in mijn tuin. De roodpaarse klokvormige bloemen zijn een belangrijke bron van nectar wanneer de hommels onder diezelfde deken van verdorde bladeren en stengels uit hun nest kruipen. Hongerig en verzwakt. Zij zijn ook een van de eersten dankzij hun ronde lijfje en dikke vachtje. De smeerwortel wacht op ze. Samen met de krokussen en andere vroege bloeiers die ik heb geplant.

Met hun buikjes vol kunnen ze zich daarna op hun belangrijkste taak richten. Mijn tuin zoemt straks weer vol bestuivers en fladderaars. Ik geniet van hun stuifmeelsokjes en kleurenpalet.

Vond je dit leuk om te lezen?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit onderwerp? Of wil je iets kwijt? Kom in de lucht via de contactgegevens onderaan deze pagina of via de knop naar mijn contactpagina.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Ik kijk er naar uit om in verbinding te blijven.