Ik ga een boek schrijven

Ergens in het voorjaar van 2021 ontsproot het idee: ik ga een boek schrijven. Mijn gevoel zegt dat het idee opeens kwam, maar ik ben mij al langer aan het ontwikkelen in het schrijversvak. En ik vind het geweldig. Alle verhalen, ideeën en dromen die in mijn hoofd zitten uit mijn pen laten stromen. Spelen met woorden, gedachten uitdiepen en nieuwe ontdekken. Ik vind het leuk om verhalen te vertellen. Verhalen met een boodschap. Over de natuur, de sprankjes om ons heen, maar ook de noodsignalen die de natuur uitzendt.

Gepubliceerd op:

3 november 2022

Artikel delen

ik-ga-een-boek-schrijven-ocean-office

Die verhalen wil ik graag gaan bundelen. Aan anderen laten lezen, om te inspireren en bewuster met de natuur te leven. In een boek dus.

Ik sprak het nog niet meteen uit, maar ik liet het nog even een idee zijn. Eens voelen hoe ik er over twee weken over denk. De boekendroom kiemde en deed mijn hart nog steeds sneller kloppen. Mijn schrijfcoach gaf me de reactie waar ik nog steeds kippenvel van krijg: please do!

Ok, ik ga het doen. Een boek schrijven.

Deze woorden opschrijven, uittypen of hardop uitspreken is betoverend en geeft me zo’n kick. Het voelt zo bijzonder. Ken je dat kriebelende, dansende gevoel in je hartstreek? Dat dus.

Want ik heb een verhaal. Over de magie van de natuur, biodiversiteit, stuifmeelsokjes, zand tussen je tenen, dobberen in zee en de plastic die ‘gezellig’ mee dobbert. Door deze verhalen over de gouden sprankjes en noodsignalen te verspreiden wil ik inspireren en motiveren om goed voor onze aarde te zorgen. Want het gaat niet goed, zoals je weet.

Het schrijfzaadje is een paar jaar geleden geplant. Toen ik startte met Ocean Office was ik op zoek naar handvatten om mijn verhaal de juiste woorden te geven. Hoe kan ik mijn essentie, verbonden met mijn kunnen, op zo’n manier vertellen dat het aanspreekt en lezers klanten worden?

Iemand raadde een schrijfworkshop van Marian aan. Ik ben haar daar nog steeds heel dankbaar voor, want deze stap maakt mede, dat ik sta waar ik nu sta. Mijn droom is mezelf auteur noemen en misschien zelfs meer titels dan dit eerste boek achter mijn naam te zetten, want ik heb zoveel meer te vertellen dan dit ene boek. Of zoiets. Ideeën voor volgende boeken liggen al op de plank. Misschien wel een kinderboek.

Op 14 september 2018 stapte ik in Groningen na een rit van twee uur mijn rode autootje uit en de Blauwe Boerderij binnen voor mijn eerste schrijfworkshop. Màn, wat vond ik het spannend! Voor mijn gevoel kwam mijn creativiteit totaal niet op gang en bij het aanvullen van een oefening over een sprookje, kwam ik niet verder dan 3 woorden… Toch heb ik die dag een vers geschreven dat ik nog steeds met een glimlach teruglees. Over een taart van plastic soep. Een tot dan toe onbekende snaar was ergens binnenin mij geraakt en sindsdien heeft het schrijven me in haar greep. Het schrijven voelt als een comfortabele jas. Het maakt me blij en het ontspant. Ik voel me in mijn element.

Schrijven is een magisch proces. Slechts met pen en papier kan ik al een verandering in beweging zetten. Mijn eigen emoties raken en daardoor die van de lezer. Zintuigen prikkelen, inspireren en motiveren. Omdat ik ‘gedwongen’ wordt diep naar binnen te gaan, te graven in mijzelf, komen de woorden rechtstreeks vanuit mijn hart.

Ik leer hierdoor mijzelf beter kennen en ontdek gedachten waarvan ik niet eens wist dat ik ze had. Schrijven stimuleert mijn creativiteit, ik maak zomaar nieuwe woorden en speel met zinnen.

Fantastisch. Ik heb zoveel te vertellen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit onderwerp? Of wil je iets kwijt? Kom in de lucht via de contactgegevens onderaan deze pagina of via de knop naar mijn contactpagina.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Ik kijk er naar uit om in verbinding te blijven.