Gepubliceerd op:

3 november 2020

Artikel delen

Kantelt jouw website eenvoudig naar een mobielvriendelijke versie?

responsive-webdesign

Een responsive website betekent dat je website op alle schermen goed wordt weergegeven voor een optimale gebruikerservaring. Zonder dat delen van je tekst of afbeeldingen wegvallen of gewoon niet goed worden weergegeven. Of dat nu op desktop, tablet of mobiel is.

Steeds meer websites worden op mobiel bekeken. Dat percentage ligt nu rond de 50%. We slepen deze tenslotte de hele dag met ons mee. Dus het is belangrijk dat jouw site zodanig is geoptimaliseerd dat deze ook goed wordt weergegeven op de kleine schermen. En zeg nou zelf: als een website op mobiel totaal onleesbaar wordt weergegeven, dan klik je toch ook weg?

Mobile responsive dus.

Dit geeft jouw bezoeker een fijne gebruikerservaring waardoor deze ook sneller bij zijn of haar doel komt. Daarnaast neemt een geoptimaliseerde website zo min mogelijk ruimte in op het web. Ook geeft Google de voorkeur aan mobielvriendelijke websites en verbetert het je vindbaarheid. En dat is #LekkerDuurzaam, want ik geloof dat ook webdesign duurzamer kan.

Hoe mobile responsive is jouw website? Zal ik even met je meekijken?

Vond je dit leuk om te lezen?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit onderwerp? Of wil je iets kwijt? Kom in de lucht via de contactgegevens onderaan deze pagina of via de knop naar mijn contactpagina.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Ik kijk er naar uit om in verbinding te blijven.