Gepubliceerd op:

24 september 2020

Artikel delen

Is jouw website vederlicht?

snelheid website

Ik geloof dat webdesign ook duurzaam kan. Door je website te optimaliseren op een aantal belangrijke punten, zoals gebruiksvriendelijkheid, veiligheid, bestandsgrootte én snelheid.

Een website die snel laadt wanneer je bezoeker de URL intikt of door je website surft, houdt de aandacht langer vast. Duurt het laden te lang, dan klikt je bezoeker weg.

Een oorzaak van een langzame website, is dat deze te zwaar is. De bestandsgrootte van je website speelt een rol in de snelheid. Heb je nieuwe foto’s op je website geplaatst ter vervanging van andere? Verwijder de oude foto’s van je site. Of heb je nog oude (test)pagina’s op je website die je niet gebruikt? Verwijder deze ook. Zo wordt je website minder groot en gaat de laadtijd omhoog.

En! Een opgeruimde, lichtere website verbruikt minder energie met het laden en neemt minder ruimte in op het web. En dat is #lekkerduurzaam. Ook wordt een snelle website beter gerankt in Google. Dus je vergroot je online zichtbaarheid.

Er zijn verschillende sites waarop je de snelheid van je website kunt testen en diverse tools waarmee je je website kunt optimaliseren, lees: sneller maken.

Wil jij weten hoe snel jouw website is en of je je website sneller kunt maken? Stuur me een berichtje. Samen maken we jouw website lichter, sneller en more Google-flirting. 😉

Over de andere onderwerpen ga ik je ook meer vertellen, so stay tuned!

Vond je dit leuk om te lezen?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit onderwerp? Of wil je iets kwijt? Kom in de lucht via de contactgegevens onderaan deze pagina of via de knop naar mijn contactpagina.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Ik kijk er naar uit om in verbinding te blijven.