Duurzaam webdesign Want jouw verhaal moet de wereld in

We weten dat het internet en dus ook websites CO2 uitstoten. Het is ook een belangrijk podium van vinden en gevonden worden. Waar jouw boodschap aan de wereld verteld moet worden. Hoe kan jouw website duurzamer?

Er zijn verschillende manieren om je website te optimaliseren waardoor deze lichter is op het www. Alle beetjes helpen, nietwaar?

ocean-office-icon-wereldbol-webdesign-website-websitebouwer-600
logo-ocean-office-golf-350

Licht en luchtig

Ik maak lichte en luchtige websites. Zonder poespas. Gewoon jouw verhaal. Hoe klinkt dat?

Heb je ook een groen hart en wil je iets terug doen voor de aarde? Wil jij een groenere website? Ik ga jou helpen jouw missie aan de wereld te laten zien. Met een website waar hetgeen jij voor staat vanaf spat, want jouw verhaal moet de wereld in.

Een nieuwe, duurzame website

Jouw nieuwe website optimaliseren we op verschillende onderdelen:

  • Je website is snel en veilig.
  • Je website is mobile responsive.
  • Je website is gebruiksvriendelijk en je bezoekers kunnen makkelijk de weg vinden.
  • Je afbeeldingen maken we wat kleiner dan het origineel, met behoud van kwaliteit.

Dit alles vindt Google ook interessant, want je vindbaarheid ten goede komt. En dat betekent weer minder lang online zijn.

Gaan wij samen in zee?

Ben jij ook een ondernemer met een groen hart? En wil jij jouw missie aan de wereld laten zien? Zoek niet verder, let me handle it.

Lees meer over mijn werkwijze en hoe wij samen stap voor stap de wereld een stukje mooier gaan maken.

Speciale wensen?

Ik help je ook graag met de volgende mogelijkheden:

  • Diverse Google Tools
  • Zoekmachineoptimalisatie (SEO)
  • Meertalige website
  • Webshop
  • Online leeromgeving
  • Landingspagina

Jouw merk verdient maatwerk

Ik hou niet van hokjes. Ik kleur graag buiten de lijntjes. Wat hier beschreven staat, geeft een goede indicatie van wat je bij mij kunt verwachten. Maar het is niet alles.

Iedere opdracht is uniek en iedere opdracht is maatwerk. Jouw merk verdient maatwerk. Dus wil je net iets anders dan wat hieronder beschreven staat? Of weet je nog niet helemaal wat je wilt? Wil je even sparren over wat het beste bij jou past?

Kom bij me in de lucht. Ik denk graag met je mee en samen komen we tot jouw ideale website.

ocean-office-icon-tornado-frisse-wind-redesign-website-600
Een frisse wind door je website

Redesign website

Hebben jij en je onderneming een groei doorgemaakt en wil je je website mee laten groeien?

Ik redesign jouw website naar een online visitekaartje die laat zien waar jij nu staat.

ocean-office-icon-gieter-groeien-website-ombouwen-naar-wordpress-600
Zelf ook aanpassingen aan je website doen

Website ombouwen naar WordPress

Heb je al een website? Wil je daar zelf ook eenvoudig aanpassingen in kunnen doen?

Ik bouw jouw website om naar WordPress, zodat jij zelf ook aan je website kunt werken.

Nog meer over een duurzame website

CO2-uitstoot website

Surfen op het web gebruikt stroom. Niet alleen je laptop en mobiel hebben stroom nodig, maar alles wat je online doet, gebruikt stroom. Een zoekopdracht via bijvoorbeeld Google gebruikt stroom, het versturen van een e-mail, maar ook je website. En daarmee stoot je CO2 uit.

Wanneer jouw website optimaal is ingericht, is er minder energie nodig en is er dus ook minder CO2 uitstoot. Denk hierbij aan de snelheid van je site, de bestandsgrootte en gebruiksvriendelijkheid. Want alles wat je online doet, gebruikt stroom.

Bestandsgrootte website

Je website zelf heeft een bepaalde bestandsgrootte door de pagina’s, tekst en afbeeldingen. Deze heeft een plekje op het internet via de server van je hoster en deze server is weer ondergebracht in een datacentrum dat stroom verbruikt. Dus wanneer jouw website geoptimaliseerd wordt in bestandsgrootte, neemt deze minder ruimte in.

Laadtijd website

Vervolgens heeft deze dan ook een snellere laadtijd, waardoor je minder tijd op het internet kwijt bent. En als je site ook gebruiksvriendelijk is ingericht, zodat je bezoekers snel hun weg kunnen vinden naar hun doel, dan heeft deze ook minder tijd nodig om op het internet te zijn.

Vindbaarheid

Bijkomend voordeel is dat wanneer je website geoptimaliseerd is, Google dit ook interessant vindt, wat je vindbaarheid weer vergroot. En wanneer je sneller gevonden wordt, heeft je bezoeker minder tijd op het internet nodig en wordt er ook minder CO2 uitgestoten.

Hosting

Daarnaast kun je je website en hosting ook onderbrengen bij een groene hoster. Vimexx is zo’n groene hoster en daar werk ik heel fijn mee samen. Op hun MVO pagina lees je meer over hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen.