Een duurzame website

Want jouw verhaal moet de wereld in!

6 kenmerken

  • Veilig
  • Snel
  • Klantgericht
  • Responsive
  • Groen
  • Google-flirting

Een groene website

Duurzaam webdesign betekent voor mij een perfect ingerichte website, zodanig geoptimaliseerd dat deze zo min mogelijk stroom gebruikt, danwel zo groen mogelijk is. Uiteraard met behoud van kwaliteit van jouw prachtige beelden. 

Hoe klinkt dat? Heb je ook een groen hart en wil je iets terug doen voor de aarde? Wil jij een groene website? Ik ga jou helpen jouw missie aan de wereld te laten zien. Met een website waar hetgeen jij voor staat vanaf spat, want ook jouw verhaal moet de wereld in.

Welke duurzame website heb jij nodig?

een-duurzame-website

Nieuwe website

Stoot online minder CO2 uit

een-duurzame-website

Redesign website

Laat je website met je meegroeien

een-duurzame-website

Website ombouwen naar WordPress

Zodat jij zelf ook wijzigingen kunt doen

Gaan wij samen in zee?

Ben jij ook een ondernemer met een groen hart? En wil jij jouw missie aan de wereld laten zien? Zoek niet verder, let me handle it!

Lees meer over mijn werkwijze en hoe wij samen stap voor stap de wereld een stukje mooier gaan maken.

Nog meer over een duurzame website

CO2-uitstoot website

Surfen op het web gebruikt stroom. Niet alleen je laptop en mobiel hebben stroom nodig, maar alles wat je online doet, gebruikt stroom. Een zoekopdracht via bijvoorbeeld Google gebruikt stroom, het versturen van een e-mail, maar ook je website. En daarmee stoot je CO2 uit.

Wanneer jouw website optimaal is ingericht, geloof ik dat deze kan bijdragen aan een duurzamere wereld, want hoe minder energie er nodig is, hoe minder CO2 uitstoot. Je kunt hierbij denken aan de snelheid van je site, de bestandsgrootte en gebruiksvriendelijkheid. Want alles wat je online doet, gebruikt stroom.

Tekst en afbeeldingen optimaliseren

Je website zelf heeft een bepaalde bestandsgrootte door de pagina’s, tekst en afbeeldingen. Deze heeft een plekje op het internet via de server van je hoster en deze server is weer ondergebracht in een datacentrum dat stroom verbruikt.

Dus wanneer jouw website geoptimaliseerd wordt in bestandsgrootte, neemt deze minder ruimte in. Vervolgens heeft deze dan ook een snellere laadtijd, waardoor je minder tijd op het internet kwijt bent. En als je site ook gebruiksvriendelijk is ingericht, zodat je bezoekers snel hun weg kunnen vinden naar hun doel, dan heeft deze ook minder tijd nodig om op het internet te zijn.

Bijkomend voordeel is dat wanneer je website geoptimaliseerd is, Google dit ook interessant vind, wat je vindbaarheid weer vergroot. En wanneer je sneller gevonden wordt, heeft je bezoeker minder tijd op het internet nodig en wordt er ook minder CO2 uitgestoten.

Hosting

Daarnaast kun je je website en hosting ook onderbrengen bij een groene hoster. Vimexx is zo’n groene hoster en daar werk ik heel fijn mee samen. Op hun MVO pagina lees je meer over hoe zij maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Volg me

Volg mij op social media en hou mijn artikelen in de gaten voor ontwikkelingen en interessante artikelen over duurzaam ondernemen en duurzaam webdesign.