Duurzame teksten voor jouw website

Wat is jouw verhaal?

logo-ocean-office-golf-500

Laat mij je website teksten schrijven

Vind jij het makkelijker om je verhaal gewoon te vertellen in plaats van het op te schrijven? Maar hoe krijg je jouw verhaal op je website? Hoe zorg je dat het duidelijk en aansprekend is? Wat is belangrijk en wat niet? Waar begin je mee? En je wilt natuurlijk ook gevonden worden in de zoekmachines.

 

Ik ga jou helpen. Laat mij je website teksten schrijven.

Zintuigen prikkelende teksten

Jouw verhaal verwoord ik in een heldere boodschap. Alle elementen die wij verzamelen, vloeien samen tot een betekenisvolle tekst. Passend bij jouw doelgroep.

Ik schrijf voor jou zintuigen prikkelende website teksten:

 • Die laten zien wat jij in huis hebt.
 • Een helder verhaal dat raakt als de bliksem.
 • Sterke teksten met dito lay-out.
 • Meer zichtbaarheid en vindbaarheid.
 • Jouw tone-of-voice kabbelt door alle zinnen.
 • Met alle elementen waar jouw bezoeker naar op zoek is.

Je krijgt meer dan woorden

Duurzame teksten schrijven is mijn ding. Met pen en papier en natuurlijk voor het web. Schrijven voor het beeldscherm vraagt een andere aanpak.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je website teksten scanbaar zijn. Want je websitebezoekers lezen niet, ze scannen je website. Daarom voegen we titels, tussenkopjes en opsommingen toe. Dit creëert ook lucht in de tekst.

Daarom geef ik ook zachte lijnen weer voor de lay-out. Hoe je de tekst op je website kunt weergeven, zodat deze ook prettig voor het oog is.

Afbeeldingen onderbouwen je verhaal en zorgen voor afwisseling. Ook deze hebben extra aandacht nodig voor een groene website. Hier kan ik je advies in geven of ik verzorg ook de afbeeldingen.

Voor de knipoog naar Google kan ik een zoekwoordenonderzoek voor je doen. Je ontvangt dan een contentplan op maat. Zo weet jij wat de best scorende onderwerpen voor jouw doelgroep zijn.

Jouw website teksten stromen natuurlijk over het beeldscherm. Uitnodigend golft jouw verhaal je bezoeker tegemoet. Om deze mee te laten deinen naar de gewenste stip op de horizon.

Vertel, wat is jouw verhaal?

Ik kan fancy woorden gebruiken en deze verweven in jouw verhaal, maar liever gebruik ik jouw woorden. Alsof je bezoeker het jou hoort vertellen. Daarom ga ik graag met je in gesprek en vraag je alles van de wortel van je begin tot de toppen waar je naartoe wilt groeien:

 • Wie ben je?
 • Wat doe je?
 • Waarom doe je wat je doet?
 • Waar wil je aan bijdragen?

Maar ook:

 • Wat is het doel van de tekst?
 • Welke behoefte vul je in?
 • Waar is je klant naar op zoek?
 • Wat weet jouw klant al?

Dit doen we online. Telefonisch is ook mogelijk. Als het kan, neem ik het interview op. Je ontvangt hier uiteraard de opnamen van.

Of we gaan de natuur in! Lekker aan de wandel in het bos of met een drankje aan het strand. Waar jij je prettig voelt!

Dit doe ik om jouw verhaal en jouw woordgebruik zoveel mogelijk door de tekst heen te laten golven. De lezer van je site moet het jou als het ware horen vertellen.

Ik baseer mij zoveel mogelijk op concrete info. Dus heb je al een begin gemaakt met je teksten of heb je voorbeelden, brochures, bestaande copy? Gimme!

Duurzame teksten

Wat het laten schrijven van jouw website teksten duurzaam maakt? We gebruiken zoveel woorden als we nodig hebben. Niet meer, niet minder. Ook recyclen en hergebruiken we jouw website teksten waar dit kan: we gebruiken het voor een blog, een social media post, stappenplannen en handleidingen, veel gestelde vragen, etc.

Zo blijft jouw content evergreen: altijd interessant voor jouw bezoekers en zoekmachines.

website-teksten-laten-schrijven-ocean-office

Iedereen heeft een verhaal waar een ander wat aan kan hebben. Die verhalen moeten de wereld in. Anderen hebben daar recht op.

Heldere boodschap

Dit is wat mijn schrijfcoach zei in een van de eerste lessen die ik bij haar volgde. Het is me altijd bijgebleven, want dit is wat schrijven voor mij betekent. Jij en ik hebben een verhaal te vertellen. Jouw verhaal moet de wereld in. En ik ga je daarbij helpen. Jouw verhaal verwerk ik in duurzame teksten met een heldere boodschap.

Webteksten laten schrijven: wat kost dat?

Goede vraag. Maar niet zo een, twee, drie te beantwoorden. De prijs voor het schrijven van je teksten, hangt af van verschillende elementen die van invloed zijn op de hoeveelheid werk en dus de kosten. Deze gegevens verzamelen we tijdens onze kennismaking en vloeien samen in de offerte.

Je krijgt altijd een offerte op maat met daarin onder andere:

 • Een (1) uur interview.
 • Brandstory samenvatting: kernwoorden, uitstraling, tone-of-voice.
 • Zoekwoordonderzoek + -optimalisatie: kopjes, subkopjes, interne links, metateksten.
 • 500 tot 700 woorden. Het gaat om de kwaliteit, niet om de kwantiteit. Het gaat niet om zoveel mogelijk woorden of precies 500 woorden. Het gaat erom dat het verhaal klopt. Ongeveer dus.
 • Feedback- en correctierondes.
 • Rechtenvrije afbeelding. Als je die nog niet hebt.
 • Aangeleverd als Word-bestand of eventueel plaatsing rechtstreeks op je website.
 • Voorstel lay-out.
 • Afspraken over verwachtingen en deadline.

Vertel, wat is jouw verhaal?

Mijn schrijfspier warmt niet voor iedereen op. Mijn inkt stroomt niet voor iedereen over het papier. Ik werk het liefst met gelijkgestemden met een groen hart die hetzelfde voelen als ik.

Wanneer wij op de golf stappen, gaan we als team samenwerken. Jij moet je ook voorbereiden. Je krijgt huiswerk, want ik ga je een hoop vragen stellen. Over jou, over je bedrijf, wat, hoe, waarom, waarmee en welke, et cetera.

Het is dus voor ons allebei prettig als je in elk geval een bepaald idee hebt over waar je naartoe wilt en wat je daarvoor nodig hebt.

Vertel mij jouw verhaal en samen maken we de wereld een stukje mooier.