Wil jij een website laten maken?

Ik neem je stap voor stap mee op weg

Je bent je eigen bedrijf aan het opzetten of je bent al even aan het ondernemen. Daarbij wil je graag een mooie website. Want wanneer je mensen om je heen jouw verhaal vertelt, gaan ze toch even online kijken. En dan wil je natuurlijk een spetterend online visitekaartje. Maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen of je mist een stukje kennis en kunde. Ik help je met liefde.

Gepubliceerd op:

17 mei 2022

Artikel delen

ocean-office-icon-wereldbol-webdesign-website-websitebouwer-600

Jouw website is jouw verhaal

Jouw website moet jou op het lijf geschreven zijn. Als bezoekers je webteksten lezen, moet het als het ware zijn alsof ze het jou horen vertellen. Als ze je website openen, moeten ze jouw stijl herkennen. Jouw site is jouw verhaal. Wanneer je mij je website laat maken, neem ik je mee in het hele proces. We gaan stap voor stap samen op pad en stippelen samen het tijdspad uit.

Stap 1 | Kennismaken

Voor een succesvolle samenwerking vind ik het belangrijk dat er een klik tussen ons is. Ik vind het fijn om kennis met je te maken, bij voorkeur live, maar telefonisch of online kan natuurlijk ook. Ik wil graag meer weten over wat je doet en waarom. En ik hoor natuurlijk graag je ideeën en wensen voor je website: wat is je doel(groep), wat vind je mooi en wat juist niet, welke inhoud komt erop en welke functionaliteiten moet je website hebben. Ook schetsen we de eerste planningsfases.

Gaan wij samen in zee? Dan krijg je hierna een samenvatting van de afspraak, samen met een offerte.

Stap 2 | Offerte en aanvullende vragen

Wanneer jij akkoord bent met het voorstel, ontvang je van mij een document met aanvullende vragen die mij verder helpen in het ontwerp van je website. We verdiepen in je kernwaarden, uitstraling. Samen met deze input ontvang ik ook je webteksten, foto’s en afbeeldingen, logo’s, huisstijlgegevens, juridische documenten en andere materialen.

Heb je hulp nodig bij het schrijven van je webteksten? Dat kan ik ook voor je doen. Ook kan ik onderdelen als foto’s en afbeeldingen, logo en huisstijl ook uit handen nemen. Ik werk samen met een grafisch vormgever die we ook bij ons project kunnen betrekken. Hier kunnen we aparte afspraken over maken.

Stap 3 | Look & Feel

De eerste fase van het bouwen van je website is de look & feel. Een eerste schets op basis van de afspraken die we hebben gemaakt en de elementen die we hebben verzameld. Zo krijg je een eerste indruk van hoe je website er uit kan zien. We gaan sfeerproeven. Op dit ontwerp geef jij je feedback. Er zijn drie feedbackrondes die helpen het ontwerp te verfijnen.

Stap 4 | Verder bouwen website

Als jij tevreden bent met de look & feel start ik met het bouwen van je hele website. We voegen alle contentelementen samen in het geheel van jouw verhaal.

In deze fase zijn er nog twee feedbackrondes waarin je reactie kunt geven die ik vervolgens verwerk.

Stap 5 | Klopt het geheel?

Tenslotte zetten we de puntjes op de i en testen we of alles werkt. Klikt wat klikken moet? Is alles gekoppeld? Loopt het lekker? En is je website ook mobile responsive? Alles moet kloppen.

Wanneer jij happy bent met de site, zetten we de lancering in en gaat jouw verhaal de lucht in!

Stap 6 | Je website is klaar! En nu?

100% eigenaar

Na oplevering van de site ben je voor 100% eigenaar van de site. Je krijgt een beheerdersaccount waarmee je alle wijzigingsmogelijkheden voor je site hebt. Als je dit wat spannend vind, en alleen tekst en afbeeldingen wilt wijzigen, dan maak ik daar een aparte gebruikersaccount voor je voor aan.

Je website groeit mee

Je website is net een huis: hij is nooit af. Jij groeit, je bedrijf groeit. Morgen heb je weer andere ideeën. En die wil je aan de wereld vertellen. Dat kan, want je website groeit met je mee.

Duurzame samenwerking

Uitgangspunt voor onze samenwerking is een duurzame samenwerking. Je kunt altijd weer bij mij terecht. Wil je je website wijzigen? Dan gaan we samen kijken hoe we dit het beste kunnen doen. We maken hier nieuwe afspraken over.

Onderhoud

Zoals al eerder gezegd: je website is net een huis en heeft ook onderhoud nodig. Door het updaten van de plugins en regelmatig de bezem door de omgeving aan de achterkant te halen, blijft je website als een zonnetje draaien en hou je de deuren dicht en geef je hackers en virussen geen kans. Ook is het handig om altijd een recente backup te hebben. Dit onderhoud kan ik voor je doen.

Vond je dit leuk om te lezen?

Heb je een vraag naar aanleiding van dit onderwerp? Of wil je iets kwijt? Kom in de lucht via de contactgegevens onderaan deze pagina of via de knop naar mijn contactpagina.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van nieuwe artikelen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief onderaan deze pagina.

Ik kijk er naar uit om in verbinding te blijven.